קינוח מושלם לעונת הקיץ: חופשה מתוקה במלון בתל אביב

קינוח מושלם לעונת הקיץ: חופשה מתוקה במלון בתל אביב

הקיץ התל-אביבי אוטוטו מגיע לסופו ואין כמו חופשה מפנקת במלון בתל אביב כדי לסיים אותו עם טעם מתוק! נופש בתל אביב בשבועות האחרונים של הקיץ עדיין יכלול שמש, ים, מסעדות ואת כל הטוב שיש לקיץ להציע לנו… ואין כמו גלידה, כל יום כל היום, כדי לחזק את התחושה!

 

לכולם קשה להיפרד מהקיץ - למרות שבינינו, גם חופשה בתל אביב במהלך סתיו היא באופן יחסי די קיצית :). על כל פנים, בתור חובבי גלידות מושבעים ולאחר כי ראינו שהנופשים במלון כמעט תמיד מחפשים אחר גלידה איכותית - החלטנו להסיר את הכפפה ולרכז כאן, בצורה מסודרת, את 5 הגלידריות הכי טובות בתל אביב! חלקן, אגב, חדשות לגמרי.

 

1. קרמרי דה ל'אקלר - כשצרפת פוגשת את איטליה


מושחת, משמין ומצטלם מושלם - זו ההגדרה המדויקת לכל מה שיגישו לכם בגלידרייה הזו. בקרמרי תמצאו את כל המאפים הצרפתיים הקלאסים (קרואסון, פחזנית, מקרונים ועוד) כשלכולם משודכת גלישה איטלקית או גלידה אמריקאית. אפשר לחשוב על זה כעל סנדוויץ׳ חם-קר יחיד במינו: ברגע הראשון המאפה החם ממלא את החך, אך שניה לאחר מכן כבר הקור של הגלידה מאזן את הטעם והתחושה. כאמור, המקום לא דיאטתי בלשון המעטה, ולכן ההמלצה שלנו היא לחזור אחר כך למלון שלכם בתל אביב ברגל ;)
קינג ג׳ורג׳ 53

 

2. לג׳נדה - גלידריה איטלקית ויוגורטריה מרעננת


רשת הגלידריות קיימת בארץ כבר למעלה מעשור ולא בכדי - שכן עם עבודת המחקר של הבעלים בבירת הגלידה, הלא היא איטליה, קשה להתחרות. בלג׳נדה יחכו לכם גלידות טריות (המיוצרות כל יום מחדש) עם טעמים מוכרים ולצד זאת הפתעות ושילובים לא צפויים. ואגב, אם הפעם כבר לא תרצו ללכת ברגל למלון בתל אביב, בלג׳נדה תוכלו להסתדר נהדר עם מקפאי יוגורט מרעננים עם פירות טריים ותוספות (חלקן טבעוניות!).
רוטשילד 45

 

3. ארטה - המקום שיעניק לחופשה שלכם בתל אביב ניחוח איטלקי


מרקו קמורלי, הבעלים של גלידריית ארטה, היה בכלל צוללן. באחת הנסיעות שלו התנסה בהכנת גלידה והקשר שלו עם שורשיו האיטלקים התחדש. קמורלי הוא בוגר האקדמיה לגלידה באיטליה (כן, יש מוסד כזה) ואפילו זכה בפרס ארטקייק על טעם מיוחד לגלידה שהמציא המכיל קוטג׳! והיום, כך וודאי הבנתם, הוא מנהל את גלידיריית ארטה, מקום קסום המציע גלידות בעבודת יד מחומרי גלם טריים בלבד (ואורגנים לרב). עוד תוכלו למצוא במקום גרניטה לפי השיטה המסורתית בנפולי ואף להציץ בכל תהליך הייצור אשר חשוף לקהל.
נחלת בנימין 11

 

4. בוזה - מתרשיחא בצפון היישר לתל אביב ליד המלון


גם כאן מסתתר סיפור יפהפה, והפעם על קיבוצניק שחלם לעשות גלידה גלילית בייצור מקומי ומצא לו שותף מהכפר ״תרשיחא״. יחד, הקימו השניים את הגלידרייה שלהם בגליל ולמזלנו החליטו לפתוח לא מזמן סניף מרשים ביותר כאן אצלנו, ממש 10 דק׳ הליכה מהמלון בתל אביב. ואם תהיתם מה ההמלצה שלנו: קשיופאה! שילוב של קשיו עם טופי מלוח.
החשמונאים 91


5. אניטה - הסינדרלה של הגלידות


הסניפים של גלידה אניטה כבר פזורים גם באוסטרליה ובניו יורק, אבל לרשת המצליחה יש עבר רומנטי המזכיר אפילו סיפור סינדרלה. הכל התחיל כשלפני כמעט שני עשורים הביא בנה של אניטה, ניר, מכונת גלידה ביתית קטנה לביתם. תחילה היו מכינים גלידה לעצמם, בהמשך העמידו עגלה ברחוב בימי שישי ולבסוף עברו מנתניה לתל אביב ופתחו סניף ראשון קטן וצנוע. מאז בכל אופן, הכל כבר היסטוריה. בסיסי הגלידה של אניטה משמשים כמעט 50% מהגלידריות בישראל, אבל אין ספק שאתם חייבים לטעום את הדבר האמיתי! והנה, חסכתם. במקום לנסוע לניו יורק - הזמינו מלון בתל אביב :)
שבזי פינת פינס

 

The right Apps

קרדיט לצלם: אפיק גבאי

 בעמוד הראשי קרידיט לצלם: תומר לוי (קרמי דה ל'אקלר)